OPBOUW VAN EEN ZWEMVIJVER

Zwemvijvers aanleggen begint bij de materiaalkeuze van de buitenwand. U heeft verschillende mogelijkheden:

  • houten wand
  • betonnen kuip
  • gestabiliseerd zand

Daarboven komt een EPDM-rubberfolie, met gevulkaniseerde naden (gemaakt onder druk van 6 bar en op 200°). De folie wordt door de fabrikant op maat geprefabriceerd.
Ofwel werken we de zwemvijver af met een pvc-liner die nog mooier oogt.

Op basis van de rest van de tuin bepalen we vervolgens de randafwerking. We kunnen zwemvijvers aanleggen met de focus op een sobere of natuurlijke look, of uw vijver net luxe laten uitstralen. Alleszins wordt hij naadloos geïntegreerd in uw tuinontwerp. Enkele voorbeelden? Bekijk onze realisaties.

AANLEG ZWEMVIJVERS - MOGELIJKE EXTRA'S

Laat u een zwemvijver aanleggen, dan maken volgende extra's het zwemmen nog net dat ietsje leuker:

  • verlichting
  • warmtepomp
  • rolluikafdekking

GEÏNTEGREERD WATERZUIVERINGSSYSTEEM

Zwemvijvers worden op een biologische manier gezuiverd, zonder chloor of andere producten. Wij volgen bij het aanleggen het down-flow systeem. Bij dit systeem gaat het water door de zwaartekracht naar beneden in de plantenfilter. Omgekeerd kan ook. Dat heet dan up-flow.

De zuivering gebeurt door een grote, geïntegreerde plantenfilter (min. ¼ van het wateroppervlak), waarin de gepaste zuiveringsplanten groeien en de nodige bacteriën hun werk kunnen doen.
Het water stroomt door de wortels en de lava (vijversubstraat) tot aan de pomp, die het water naar de andere kant van de vijver stuwt. De voedingsstoffen in de vijver worden opgenomen door de helofyten en zo wordt het water weer zuiver.

ONZE EXPERTISE IN GEZOND VIJVERWATER

Omdat het water van de zwemvijver geen chloor of andere chemische stoffen bevat, is het zwemmen erin aangenaam en gezond. Het water ‘leeft’ en vormt een eigen, complex ecosysteem. Johan De Vlieger, zaakvoerder van Tennis-Garden, specialiseerde zich tijdens zijn studies tuinarchitectuur in vijverleven. Dankzij zijn knowhow kunt u rekenen op een evenwichtige zwemvijver met zuiver water. U leest het: op een correcte manier zwemvijvers aanleggen begint bij Tennis-Garden.