ZWEMMEN ZONDER CHLOOR

Het natuurlijke gevoel van zwemmen in zuiver vijverwater zonder chloor; een gevoel dat vroeger ‘op den buiten’ zo vanzelfsprekend was. Dat is wat de aanleg van ecologische zwemvijvers terug naar onze tuinen brengt. Bovendien versmelt een zwemvijver subtiel in uw tuinontwerp. En dat voor een betaalbare prijs.

zwem1
zwem2
zwem3

BIOLOGISCHE WATERZUIVERING

Bij de aanleg van zwemvijvers zorgen we ervoor dat uw vijver een geïntegreerde plantenfilter bevat. Zuiveringsplanten en bacteriën maken daarin samen het water schoon. Tuin en Zwemvijvers heeft heel wat knowhow in huis rond zuiver vijverwater. We weten precies wat nodig is om dit complexe ecosysteem in evenwicht te houden.

GOEDKOPER DAN EEN KLASSIEK ZWEMBAD

De aanleg van zwemvijvers kost minder dan die van een gewoon zwembad. Ook de jaarlijkse vaste kosten liggen een pak lager. En niet te vergeten: het is bovendien een ecologisch alternatief!

EXTRA'S BIJ UW ZWEMVIJVER

Uw ecologische zwemvijver laat bij de aanleg ruimte voor enkele luxueuze extra’s:

  • verwarming via warmtepomp
  • verlichting
  • rolluikafdekking

EEN BLIKVANGER IN UW TUIN

Net als siervijvers integreren we uw zwemvijver naadloos in uw tuinontwerp. In het design van een strakke tuin is de heldere waterspiegel een echte eyecatcher. Maar ook in een landelijke tuin passen deze natuurlijke zwembaden als gegoten. Kies voor een houten wand, een geïntegreerde betonnen kuip of gewoon gestabiliseerd zand.

Lees hier hoe we uw zwemvijver aanleggen.

Vergunningen

Niet voor alle werken is er een vergunning nodig. Naast de vergunningsplicht bestaat er ook en meldingsplicht, dan is er geen vergunning nodig.
Neem contact op met de gemeente om te weten of de werken die je wil uitvoeren, vergunningsplichtig, meldingsplichting of vrijgesteld zijn.
Je kan dit digitaal aanvragen via het omgevingsloket. Voor de meeste courante kleine werken is er het loket van de snelinvoer.

Omgevingsloket - Burger loket (vlaanderen.be)